Tudástár

Népszerű eladások

Megtekintett termékek

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

Nano vízszűrőmembrán 80 GDP RO víztisztítókhoz Nagyobb

Nano vízszűrőmembrán 80 GDP RO víztisztítókhoz

NF-80

Új

Nano vízszűrőmembrán 80 GDP  RO víztisztítókhoz

Bővebb leírás

13 500 Ft‎

Egyéb infó

Nano vízszűrőmembrán 80 GDP  RO víztisztítókhoz

A meglévő RO vízszűrő berendezések a fordított ozmózis elvén működnek a membrán vízszűrőjének a résmérete ( 0,0001 mikron ) ínnál nagyobb szennyeződéseket eltávolít a vízből. A nano víztisztító membrán résmérete ( 0,0008 mikron ) ennél nagyobb szennyeződéseket eltávolít a vízből.


A nano membrán vízszűrésének fontossága!

A víztisztítás folyamata megegyezik az RO víztisztító membránéval ugyan úgy szétválasztja a vizet, tisztítottra és  szennyvízre teljesen kiszűr a vízből mindent.

Mivel a nano membrán résmérete nagyobb az RO membránnál így nem távolítja el az összes ásványi anyagot a vízből. Az olyan ásványi sókat minta Nátrium-klorid (egy vegyértékű) mint konyhasó. A molekulái szabadon átjutnak a nano membrán vízszűrőjén és tovább a víztartályba.

A nagyobb ásványi anyagok (több vegyértékűek) nem jutnak át a víztisztító membránján és a szennyvízzel távoznak a nano membránból, ezek (Magnézium, Kalcium, Vas, Ólom más vegyületek).


Az alábbi ábrán jól érzékelhetők a méretkülönbségek.        Membr-PNG22.PNG

A RO membrán szűrő résmérete 0,0001 mikron, amely kisebb a Nátrium-klorid molekula méreténél, amely 0,0007 mikron, így az fennakad.

Továbbá  a 0,0001 mikronnál jóval nagyobb baktériumokat, vírusokat és egyéb szerves molekulákat sem engedi át.


Így a RO membrán szűrés gyakorlatilag egy teljesen tiszta vizet ad eredményül. Csupán a vízmolekulát és az annál kisebb anyagokat (pl. CO2 gáz) engedi át a RO membrán szűrő magán.
Ezekről az egészen kisméretű molekulákról azonban elmondható, hogy nem károsak az egészségre.


A nano membrán szűrő résmérete 0,0008 mikron, amely alig valamivel nagyobb, mint a RO membrán szűrő résmérete (0,0001 mikron), illetve a Nátrium-klorid (konyhasó) molekula mérete, így azt nem szűri ki a vízből.

Viszont elegendően kicsi a pórus mérete ahhoz, hogy a két vegyértékű Kalcium sókat, mint pl. a 0,0009 mikron méretű Kalcium-karbonátot  kiszűrje.
                   Membr-PNG21.PNG


Előnye: A nano membrán szűrő után nincs szükség ásványi anyag visszasózó egységre.  A membrán szűrés elvéből (RO=Fordított ozmózis technológia) adódóan szennyvízként elfolyó víz mennyisége kisebb, ezáltal valamivel nagyobb tiszta víz hozam keletkezik a nano membrán szűrő alkalmazásakor.


Kinek ajánljuk a nano membrán vízszűrő alkalmazását? 

Ha Ön nem szeretné a fordított ozmózis (RO) víztisztítójával vízben lévő összes oldott ásványi sót kiszűrni, akkor a nano membrán szűrővel megspórolhatja az ásványi anyag visszasózó egység alkalmazását.


Továbbá, ha Önnek fordított ozmózis víztisztítója van, amely után lúgosító vízionizátor készülék van bekötve, akkor tökéletes választás a nano membrán szűrő. Ugyanis nem kell külön gondoskodni az ionizáláshoz szükséges mennyiségű oldott ásványi anyag biztosításáról.


  • Model No: NF33-1812-80
  • Szűrési résméret: 0,0008 mikron
  • Mit távolít el a vízből? 0,0008 mikronnál nagyobb szennyeződéseket.
  • Maximális kapacitása: 80 GPD (Gallon/nap)
  • Maximális üzemi nyomás: 600 psi (41,4 bar)


Méretek:

  • Teljes hossz (A): 29.8 cm
  • Membrán hossz (B): 25.4 cm
  • Átmérő (C): 4.45 cm


Javasolt csereidő: 24-36 havonta (a víz minőségétől, mennyiségétől függően).
Figyelem: Fordított ozmózis elvén működő háztartási víztisztító berendezések szűrőcseréjekor javasolt a víztisztító rendszer átfertőtlenítése.
Ehhez (természetes) fertőtlenítőszer alkalmazása javasolt, pl. Ezüstkolloid oldat. Lásd: KoMiTo nagytöménységű (100ppm).


 Gyártó: PurePro USA Corp.  


Bankártyás fizetés

   
     
          

30 egyéb termék ebből a kategóriából: