Tudástár

Népszerű eladások

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

 Fordított Ozmózis Víztisztító

A fordított ozmózis technológiát a NASA fejlesztette ki, és idáig az amerikai hadsereg használta háborús övezetekben, vegyi és biológiai fegyverekkel szennyezett területen ivóvíz előállítására.RO víztisztító M800P nyomásfokozóva

http://viztisztitonk.hu/termekek/213-purepro-viztisztito-s800-ro-szurorendszer.html
Az ozmotikus vízszűrő működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul.
Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot.

A fordított ozmózis során az alkalmazott nyomás segítségével az oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz.

A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.
A fordított ozmózissal működő készülék lelke a membrán, amely egyben a legdrágább és legérzékenyebb alkatrész is.

Ennek előállítására eleinte csak néhány gyártó volt képes, ma azonban egyre több membránnal találkozhatunk.RO víztisztító S800 PurePro.jpg

 

http://viztisztitonk.hu/termekek/214-purepro-viztisztito-s800p-ro-szurorendszer-nyomasnoevelovel.html

A molekulaméretű szűrőként funkcionáló ozmózis membránon csak és kizárólag a tiszta víz képes átjutni, a szennyező anyagokat tartalmazó hulladék víz teljes mértékben a szennyvízelvezetőbe távozik.

Az ozmózis membrán rendkívül kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívül marad.


Az így előállított kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat.

A fordított ozmózis elvén működő  víztisztító technológiát a 60-as években vezették be az Egyesült Államok haditengerészeti és szárazföldi egységeinél egy kristálytiszta ivóvizet előállító berendezés formájában.

A víz tisztítására kialakított membránok mentén a tisztítatlan ivóvíz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyeződéseket.

A tisztításnak ez a módja minden egyéb módszernél hatékonyabb, hiszen a membrán tulajdonságaiból adódóan a szűrő eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is az ivóvízből. 

 

                               800-2.PNG