Víztisztítók

 

A Víztisztítók folyamata közé soroljuk azokat a magas nyomáson lejátszódó membránműködési elv, melyek során molekula-, illetve ion-méret eltérősége alapján elválasztásra kerül sor.

Míg a természetes fordított ozmózis víztisztító folyamatban a membrán két oldalán elhelyezkedő oldat között a membrán közbeiktatásával a sűrűség kiegyenlítődést biztosító változások, jönnek létre a membrán egyik oldalán nagy nyomás hatására az említettel ellentétes folyamat.

Az oldatból a víz a membránon keresztül történő távozása következik be.Így egy idő után a membrán egyik oldalán a víz, míg másik oldalán a szennyeződés, és egyre nagyobb sótartalmú oldat található.

A folyamat alkalmával folyadék elválasztásra kerül sor a molekula-, illetve ion-méret eltérőség alapján.

Purepro300.jpg

http://viztisztitonk.hu/termekek/114-purepro-s300-viztisztito.html

A membránfolyamatokat a víztisztítóknál, üzemi méretekben a hetvenes években kezdték alkalmazni.

Az akkor még nagyon drága eljárást a gazdag Öböl-menti államokban a tengervíz tisztítására alkalmazták ivóvíznyerési céllal.

Az eltelt 20 - 25 évben az alkalmazás költségeit sikerült csökkenteni, és ma már a vízlágyítás szükségessége esetén mind beruházási, mind a víztisztítók működtetési költségek tekintetében versenyképes lett, az eddig széleskörűen alkalmazott eljárásokkal szemben.

RO víztisztító 106 M visszasózóval.http://viztisztitonk.hu/termekek/16-purepro-ro106m-vizszr-visszasozoval.html

A különböző oldott koncentrációjának csökkentése, illetve vízből történő eltávolítása céljából alkalmazott szűrőbetétes technológiák mellet. 

 

A víztisztítók jól bevált módszere az ozmózis víztisztító berendezések. 

 

Számítunk kérdéseikre!